Buget, indexarea pensii, varsta de pensionare la …OTV!

Buget, indexarea pensii, varsta de pensionare la …OTV!

0 95

De ceva timp, cei de la putere, au renuntat sa ne mai ofere o comunicare normala optand, de la presedinte pana la premier, la utilizarea postului lui Diaconescu.
Astfel, la postul de televiziune OTV, am aflat de la primul ministrul Emil Boc ca Bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2010 permite doar indexarea pensiilor sociale cu rata inflatiei.
„In acest moment, economia ne arata ca putem majora pensia sociala minima cu rata inflatiei. Atat ne permite bugetul pe care il avem. Cei un milion si jumatate de oameni care au pensie de pana in 350 de lei vor putea beneficia de indexarea cu rata inflatiei. Celelalte pensii, incepand cu cele mici, daca economia ne va da resurse in partea a doua anului, le vom mari si pe acelea”, a precizat premierul Boc.
Referitor la varsta de pensionare, premierul a subliniat ca aceasta nu va creste pana in anul 2014, urmand sa se mareasca, conform unui grafic, incepand cu anul 2015 pana in 2030.
„In primul rand, legea nu e adoptata de Parlament. Se are in vedere o usoara crestere a varstei de pesnionare, dar intre 2015 si 2030, pentru ca pana in 2014 avem deja o lege in vigoare care ne spune care e varsta de pensionare. Din 2015 pana in 2030 va fi un grafic de crestere cu cateva luni a varstei de pensionare”, a precizat Emil Boc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.