Bucurestiul inca un record

Bucurestiul inca un record

0 218

Bucurestiul, Sofia si Varsovia sunt, in aceasta ordine, cele mai scumpe capitale din Europa in functie de veniturile medii anuale ale populatiei raportate la costul locuintelor, potrivit unui studiu realizat de compania poloneza de analiza a pietei Home Broker.
Bucurestiul, cea mai scumpa capitala europeana dupa costul locuintelor
Astfel, salariile medii anuale din Romania, Bulgaria si Polonia ajung pentru cumpararea a 1-2 metri patrati intr-o locuinta situata intr-o zona centrala.
In Romania, cu un salariu mediu anual aferent anului 2008 se puteau cumpara numai 1,4 metri patrati dintr-o locuinta de 120 de metri patrati aflata in centrul Bucurestiului, care costa 3.484 euro pe metru patrat, se arata in studiu.
Bulgarii puteau cumpara 1,7 metri patrati, la un pret de 1.759 euro/mp.
La polul opus, potrivit Home Broker, se afla orasele Bruxelles, Berlin si Viena, unde salariul mediu anual este suficient pentru achizitia a peste 10 metri patrati.
Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in iulie la 1.427 euro/mp de suprafata utila, iar pentru cele vechi la 1.179 euro/mp.
Preturile in euro solicitate de proprietarii locuintelor din Bucuresti s-au redus de la inceputul crizei pe piata imobiliara, martie 2008, cu aproape 50%, iar raportat la valoarea in lei scaderea a ajuns la 40%, conform imobiliare.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.