Bucurestenii – favorizati la salarii

Bucurestenii – favorizati la salarii

0 152

Intr-un clasament al celor mai mari salarii medii nete, pe primul loc se afla locuitorii Capitalei, care au castigat anul trecut aproape 1.700 de lei pe luna. Salarii mari au mai avut si ilfovenii, aproximativ 1.500 de lei, si constantenii, cu 1.300 de lei.
La polul opus se afla judetele Bihor, Calarasi sau Harghita. Aici, remuneratiile medii nu au depasit 900 de lei pe luna.
Diferentele de salarii, spun specialistii, provin din numarul de companii prezente in aceste zone. Topul salariilor nu se va schimba prea mult nici anul acesta.
Potrivit Business Standard, cele mai mari cresteri salariale, de 13%, vor fi in Ilfov si Prahova, in timp ce, in Capitala, majorarile vor fi de numai 11,3%.
In 2009, primul loc in clasamentul celor mai mari salarii va fi ocupat tot de Bucuresti, cu aproape 1.900 de lei, urmat de Ilfov si Prahova.
In privinta celor mai sarace judete, ultimele pozitii vor fi ocupate tot de Bihor, Calarasi si Harghita, unde remuneratiile lunare vor depasi cu putin 900 de lei.
In aceasta privinta, nici Brasovul nu sta prea bine, situandu-se in a doua jumatate a clasamentului, aceasta ca urmare a politicii de distrugere a industriei din judet si municipiu. Totusi, datorita unor investitii, situatia nu a ajuns inca disperata. Sa speram ca, odata construirea Aeroportului International Brasov – Ghimbav inceputa, situatia sa se schimbe inspre bine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.