Bubulina, din nou premier

Bubulina, din nou premier

0 55

Credinciosul pechinez, cel care a suferit napraznic atunci cand i s-a luat ciolanul din care se infruptau si o serie de furnici furacioase, domnul Emil Boc, a avut parte de reparatii, morale si din cele mult mai palpabile. Si uite cum latraul, nici macar ajuns bine in cusca sa, pune tara la cale declarand realitati care la el in gura se transforma in baloane de sapun: “Avem nevoie rapid de un guvern care sa dea stabilitate tarii”.
De asemenea, Boc a vorbit si de necesitatea adoptarii rapid a unui buget „in coordonatele angajamentelor pe care Romania le are”, de parca pana acuma nu s-ar fi putut adopta bugetul, dar nu a vrut Basescu.
Emil Boc i-a multumit sefului statului pentru desemnarea facuta, lingandu-l dragastos pe obraz: „Sunt constient de responsabilitatea imensa ce vine impreuna cu acest mandat. Preiau acest mandat nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru Romania, pentru cei 22 de milioane de romani”.
Asta a declarat premierul Emil Boc dupa ce i s-a aplicat pe buci stampila cu O.K. pentru functia de prim-ministru.
In opinia lui Boc „avem nevoie rapid de un guvern care sa dea stabilitatea tarii si sa confere stabilitate guvernului. Avem nevoie ca bugetul de stat pe anul 2010 sa fie asumat de noul guvern si adoptat la inceputul lunii ianuarie in sesiune extrordinara de Parlamentul Romaniei. Bugetul de stat pe 2010 trebuie sa fie adoptat in coordonatele angajamentelor pe care Romania le are, adica un deficit bugetar de 5,9”.
Premierul desemnat a avertizat ca anul 2010 va fi unul dificil – o noutate incontestabila, care ar fi ramas ascunsa in adanci tainite fara intelepciunea lui Boc, nu-i asa? – insa a tinut sa linisteasca populatia spunand ca „din punct de vedere economic 2010 va fi mai bun decat 2009 pentru ca vom avea crestere economica”.
Si uite ca pe data m-am linistit, din agitate ce eram ca nu puteam nimeri clanta la buda.
Boc a anuntat ca guvernul condus de el trebuie sa puna in practica masuri de sprijinire a mediului de afaceri pentru a pregati relansarea economica si menþinerea locurilor de munca ale romanilor.
„Este extrem de important ca prin bugetul pe care il vom supune aprobarii parlamentului , prin masurile de stimulare economica, sa producem prosperitate”, a spus Boc.
Si atunci cum ramane cu zilele alea luate obligatoriu libere fara plata si cu vestitele concedieri?
Emil Boc a anuntat ca Romania isi va respecta angajamentele semnate cu Comisia Eurpeana, cu BM si FMI.
„In 2009, indiferent de faptul ca au fost campanii electorale sau alegeri prezidentiale, Romania a ramas in acordurile pe care le-a semnat si avem nevoie de adoptarea Legii responsabilitatii fiscale si a Legii reformei sistemului de pensii”, a spus Boc.
„Primul semn al austeritatii trebuie sa il dea Guvernul. Numarul de portofolii va fi mai mic decat cel al actualului Guvern. Suntem in negociere cu toate partidele anuntate: PD-L, UDMR minoritati nationale si independenti. Nu am inchis usa celor de la PNL”, a mai spus Boc.
Boc a adaugat ca Romania are nevoie de contiuarea proceselor de modernizare a statului si de respectare a voineti romanilor exprimata prin referendum.
„Romanii au votat in proportie covarsitoare la referendum pentru diminuarea numarului de parlamentari si pentru Parlament Unicameral, aceste lucruri trebuie puse in practica de catre Parlament pentru a respecta vointa romanilor”, a mai spus Emil Boc.

Ce se mai poate spune? Aceeasi Marie zdrentuita, care a uitat unde este dusul si la ce foloseste sapunui, si care si-a pus pe capul plin de paduchi o noua palarie, gasita in tomberonul mentalitatii portocalii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.