BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE ! ANDRADE INVINS...

BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE !
ANDRADE INVINS IN REPRIZA NR. 4!

0 52

Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a patra pe Librado Andrade. Romanul a dominat categoric disputa de la Colisee Pepsi din Quebec, spulberand astfel orice uram de indoiala in legatura cu partida castigata la puncte pe 24 octombrie 2008.

Lucian Bute, 25 victorii (20 KO), si-a aparat pentru a patra oara consecutiv centura de campion la supermijlocie (versiunea IBF), pentru a doua oara in fata lui Librado Andrade (28 victorii, 21 KO, 3 infrangeri).
Bute isi mai pusese in joc centura in fata lui William Joppy (29 februarie 2008), Librado Andrade (24 octombrie 2008) si pe Fulgencio Zuniga (15 martie 2009).
Bute si-a luat revansa la Quebec dupa meciul din 24 octombrie 2008, cand a castigat in fata lui Andrade, dupa un final controversat.
Bute a urcat in ring, in uralele publicului din Coliseum si urmat de un alt pugilist roman, Adrian „Rechinul” Diaconu, care duce trofeul pus in joc, centura semi-mijlocie, versiunea IBF.
In primele doua reprize boxerul roman a avut initiativa, terminand in avantaj. Bute a expediat in repriza a treia cateva lovituri resimtite de Andrade, pentru ca in runda a patra sa-l trimita la podea cand mai ramasesera 74 de secunde, cu un croseu de stanga la brarbie, iar apoi sa incheie definitiv lupta, cateva zeci de secunde mai tarziu, mai exact in secunda 20, cu un upercut de stanga la ficat.

Filmul meciului
06:00 Lucian Bute se incalzeste in vestiar, romanul da primii pumni din aceasta zi
06:10 Romanul este pregatit de lupta, antrenorul Larouche ii ia pulsul campionului in vestiar
06:15 Atmosfera de cinci stele in Colisee Pepsi din Quebec
06:17 Lucian Bute intra in sala in aplauzele asistentei, in timp ce Andrade este huiduit
06:20 Spectacol de culoare si lumini pentru romanul Lucian Bute, publicul este in delir
06:22 „Where the streets have no name” a celor de la U2 pentru campionul roman
06:27 A inceput partida

Runda 1: Disputa echilibrata intre Bute si Andrade, romanul a reusit o serie de doua lovituri, stanga-dreapta. (arbitrul HBO/ Bute – Andrade 10-9). Bute si Andrade s-au tatonat reciproc, fara prea multe lovituri si cu mult, mult joc de glezne.

Runda 2: Bute se misca bine in ring, Andrade primeste cateva lovituri puternice, senzatia generala este ca romanul a castigat runda cu numarul 2 (arbitrul HBO/ Bute – Andrade 10-9)
A fost o repriza echilibrata, pe rand stanga lui Bute si dreapta lui Andrade au testat apararea adversarului. Intr-un punctaj neoficial, cei doi sunt despartiti de 1-2 puncte, Bute avand usorul avantaj

Runda 3: Andrade este zdruncinat de o lovitura de stanga a lui Bute, iar in urmatoarele momente romanul il loveste stanga-dreapta pe mexican. Librado resimte din plin loviturile, Lucian a dominat clar repriza (arbitrul HBO/ Bute – Andrade 10-9). Bute i-a aplicat lui Andrade doua directe de stanga care l-au scuturat pe mexican. Romanul si-a adjudecat repriza!

Runda 4: Mexicanul incepe in forta repriza, Lucian a fost pus in dificultate cateva secunde. Bute revine senzational si il trimite pe Andrade la podea! Librado rezista eroic pumnilor lui Bute, dar un upercut de stanga il doboara definitiv pe Andrade! Partida s-a incheiat! Bute i-a administrat primul KO din cariera mexicanului!
Andrade a trecut peste repriza (a 3-a) pierduta si a incercat sa-l „toace marunt” pe Bute, dar romanul a contra-atacat si croseul de stanga al galateanului l-a trimis de doua ori la podea pe mexican! A doua cadere a fost fatala pentru Andrade, care nu a mai reusit sa continue lupta!
Pe toate ecranele: BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE ! In sala aplauze si BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE, BU-TE !

Date tehnice
16 473 de spectatori a fost in Pepsi sala Colisee din Quebec
Conform presei din Canada, romanul a inceput incalzirea in jurul orei 5:50 (ora Romaniei)
Pugilistul roman a boxat intr-un sort alb cu rosu

Lucian Bute – campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de trei ori
Bursa pugilistului: 1 milion de dolari
Palmares la profesionisti: 24 de victorii (19 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.
S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechia – Galati) si are 1.88m si 76.2 kg
Antrenor: Stephane Larouche

Librado Andrade (Mexic) – challenge la titlul mondial IBF si la titlul mondial WBC (a pierdut cu Bute si cu danezul Mikkel Kessler)
Bursa pugilistului: 200.000 de dolari
Palmares la profesionism: 28 de victorii (21 prin KO) si doua infrangeri
S-a nascut pe 2 septembrie 1978 la Guanajuato (Mexic)
Antrenor: Howard Grant.

Lucian a primit incurajari in vestiar de la prietenii Jo Jo Dan si Adrian Diaconu, precum si de la Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box
Meciul a fost comentat pentru HBO de britanicul Lennox Lewis, fost campion mondial al greilor.
La casele de pariuri, cota lui Bute este superioara celei a mexicanului Andrade, 1.3 fata de 3.8.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.