Broccoli-ul previne cancerul la prostata

Broccoli-ul previne cancerul la prostata

0 64

Potrivit unui studiu publicat in revista PLos One, cateva portii de broccoli consumate zilnic pot preveni dezvoltarea cancerului la prostata, datorita unei substante chimice care activeaza genele ce lupta impotriva bolii.
Izotiocianat, este o substanta chimica continuta de broccoli si care poate provoca mai multe schimbari genetice, astfel incat activitatea genelor responsabile de dezvoltarea tumorii sa poate fi stopata. Acest studiu reprezinta prima incercare de a stabili, in timp real, legatura intre o dieta bogata in fructe si legume si reducerea riscului de aparitie a cancerului. Studiul s-a desfasurat pe un esantion de 24 de barbati cu leziuni canceroase, care accentuau riscul de dezvoltare a cancerului de prostata. Subiectii au fost impartiti in doua grupe si au consumat, pe parcursul unui an, patru portii suplimentare de broccoli sau mazare in fiecare saptamana. Cercetatorii au luat apoi probe de tesut, analizele indicand ca barbatii care au consumat broccoli au suferit sute de modificari ale genelor cu rol in lupta impotriva cancerului. Aceeasi reactie ar putea aparea si in cazul altor legume care contin izotiocianat de tolil, printre care se numara varza de Bruxelles, conopida, varza, hreanul si ridichile.
Cancerul la prostata este cea de-a doua boala in topul celor care produc cele mai multe victime in randul barbatilor, dupa cancerul de plamani. Anual, aproximativ 680.000 de barbati sunt diagnosticati cu aceast? boala si circa 220.000 de pacienti mor din cauza teribile maladii.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.