Britanicii prefera blondele reci si cu guler

Britanicii prefera blondele reci si cu guler

0 89
Presa din Romanika se ingrijoreaza, in ajunul meciului de fotbal dintre Steaua si Chelsea care se va juca pe Arena Nationala, de sfaturile pe care Foreign & Commonwealth Office le da fanilor englezi veniti sa-si sustina echipa la Bucuresti. Jurnalistii mioritici taxează povetele oficiului britanic – echivalentul Ministerului de Externe din Marea Britanie – pentru suporterii londonezi ai lui Chelsea drept unele demne de lumea a treia. Degeaba isi frang mainile gazetarii sportivi si se dau jigniti de micul manual de supravietuire pe care oficialii britanici il predau sustinatorilor echipei londoneze.
Recomandarile ar trebui sa figureze in aeroport si sa fie afisate in toate statiile – de autobuz si de metrou – ale mahalalei invelita in tipla care este capitala patriei noastre. Guvernul britanic isi avertizeaza concetatenii sa evita locatiile unde i-ar putea intalni pe fanii stelisti. Absolut corect – daca si dinamovistii si-ar instruit cainii la fel de bine s-ar evita ciocnirile sangeroase intre descreieratii din ambele tabere care se dau iubitori ai sportului.
Decalogul continua cu interdictia urinatului pe strada si bautul apei de la chiuveta in Bucuresti. Nimic mai sanatos – apa nu deloc potabila la cismelele Bucurestilor. Taximetristii sunt un alt pericol major pe strazile Capitalei, dar asta stie orice turist de ocazie nimerit pe mana manelistilor si ghertoilor urat mirositori care vaneaza clienti in Gara de Nord ori pe Otopeni sau Baneasca, cu complicitatea groasa a autoritatilor. Daca si japonezei ucise de tiganul violator care a acorstat-o in aeroport i si-ar fi descris Bucurestiul in adevarata sa lumina, tanara ar fi trait poate si astazi si nu ne-am mai fi atras dispretul meritat al Japoniei.
Hotii de buzunare si cersetorii sunt alt mare pericol pe care ministerul britanic il semnaleaza pentru supusii Reginei, ca sa nu riste sa ramana nu doar fara bilete, ci fara portofel.
In loc sa ma ofusc de descrierea pe care ne-o fac britanicii, as include rapid decalogul in orice ghid turistic al Bucurestilor, cu anexe pentru fiecare oras mare al Romanikai.
Curios ca suporterii britanici nu au fost avertizati si asupra curvelor care colcaie pe strazile bucurestene. Asta probabil pentru ca oficialii stiu că englezilor le plac blondele, dar numai reci si cu guler.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.