Britanicii: confuzia Bucuresti – Budapesta continua

Britanicii: confuzia Bucuresti – Budapesta continua

0 103

Aproape un milion de britanici care au planuit sa-si petreaca vacanta in afara tarii si-au cumparat bilete catre destinatii gresite fiindca au confundat numele unor orase, releva un sondaj citat de revista Sunday People, in editia de duminica. In jur de 950.000 de turisti au incurcat intre ele orase care au denumiri asemanatoare, precum Lisabona (Portugalia) si Lisburn (Irlanda de Nord), Viena (Austria) si Venetia (Italia), dar si Budapesta, capitala Ungariei, cu Bucurestiul.
Mai mult, peste 100.000 dintre acestia nu si-au dat seama de greseala decat dupa ce au ajuns la destinatie, uneori aflata si la mii de kilometri distanta de cea in care doreau sa ajunga.
Astfel, cea mai intalnita confuzie este intre Palma de Mallorca (Insulele Baleare) si La Palma din Insulele Canare. Mai departe, britanicii confunda frecvent capitala portugheza Lisbona si orasul Lisburn din Irlanda de Nord, Amman din Iordania si statul Oman, aflat la aproape 2.500 de km distanta, sau Venetia din Italia cu Viena, capitala Austriei. In topul acestor rusinoase gafe ale calatorilor britanci se afla si confuzia intre Bucuresti si capitala tarii vecine, Budapesta.
Statistica reprezinta rezulatul unui sondaj realizat de site-ul www.travelsupermarket.com. Potrivit lui Bob Atkinson, ghid expert al site-ului de calatorie, „desi pare amuzanta, situatia este una ingrijoratoare, data fiind proportia mare a populatiei britanice care nu stie unde se afla locurile respective.”
Sondajul mai arata si ca 1,9 milioane de turisti ajung la destinatie cu moneda gresita.
„Rezultatele sunt alarmante, intrucat demonstreaza ca cei care isi planifica astfel de calatorii nu se documenteaza suficient, lucru care in schimb le-ar putea salva din timp si din bani”, adauga Atkinson.

Studiu scoate la iveala si greselile agentiilor de turism, de multe ori aceastea incurcand codurile unor orase, precum Bordeaux (BOD) din Franta cu Bodrum (BJV) din Turcia, sau orasul american Los Angeles (LAX) cu Lagos (LOS) din Nigeria.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.