Britanici tot mai obezi ?

Britanici tot mai obezi ?

0 92

O treime dintre adultii din Marea Britanie va suferi de obezitate in 2012, cand Londra va organiza Jocurile Olimpice, daca tendinta actuala se mentine, au avertizat cercetatorii, cerand guvernului sa oblige populatia sa adopte un regim alimentar sanatos.
Aproape 13 milioane de barbati si femei vor fi obezi in 2012, potrivit calculelor expertilor de la departamentul de epidemiologie si sanatate publica din cadrul University College London.
Cercetatorii si-au bazat calculele pe studii din domeniul sanatatii publice, realizate intre anii 1993 si 2004, potrivit unei lucrari aparute recent in Journal of Epidemiology and Community Health.
In aceasta perioada, procentul persoanelor obeze a crescut „semnificativ”, trecand de la 13,6% la 24%, in cazul barbatilor, si de la 17% la 24,4%, in cazul femeilor.
Daca aceasta tendinta se mentine in Marea Britanie, 32% dintre barbati si 31% dintre femei vor fi obeze in 2012.
Muncitorii necalificati sunt cei mai atinsi de aceasta tulburare, pentru ca 43% dintre ei risca sa devina obezi, conform acestor modele de previziune, comparativ cu 35% pentru celelalte profesii.
„Aceasta progresie va afecta in special clasele sociale cele mai modeste”, avertizeaza oamenii de stiinta britanici, care cer sa se ia masuri „in domeniul sanatatii publice, pentru a opri sau inversa tendintele actuale si pentru a reduce inegalitatile dintre clasele sociale in ceea ce priveste aceasta problema”.
Un alt studiu publicat joi a relevat faptul ca un sfert dintre copiii cu varste cuprinse intre patru si cinci ani sufera deja din cauza problemelor de greutate sau a obezitatii.
Departamentul Sanatatii Publice din Marea Britanie a dat asigurari ca lupta impotriva obezitatii este o prioritate nationala. „Obezitatea este principala provocare in acest moment, din punctul de vedere al sanatatii publice”.
In fiecare an, aproximativ 9.000 de persoane mor prematur din cauza problemelor de greutate, potrivit datelor oferite de Departamentul Sanatatii din Marea Britanie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.