Brintexul, al doilea focar de evaziune din Romania

Brintexul, al doilea focar de evaziune din Romania

0 426

Complexul Brintex este, in opinia ANAF, al doilea focar de evaziune comerciala din tara. La o luna de la demararea Operatiunii „Cristal”, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit un „Top 3" al complexurilor comerciale engros unde au fost aplicate cele mai mari amenzi si au fost confiscate cele mai mari cantitati de marfa

Complexul Brintex este, in opinia ANAF, al doilea focar de evaziune comerciala din tara. La o luna de la demararea Operatiunii „Cristal”, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit un „Top 3″ al complexurilor comerciale engros unde au fost aplicate cele mai mari amenzi si au fost confiscate cele mai mari cantitati de marfa.
Primul loc al ierarhiei este ocupat de complexul Dragonul Rosu din Bucuresti, cu amenzi si marfuri confiscate in suma totala de 6,5 milioane de lei. Urmeaza complexul Brintex din Brasov, cu 2,34 milioane de lei, si Expo Market Doraly din Bucuresti, cu 1,38 milioane de lei.brintex anaf1
Pentru pregatirea operatiunii Cristal inspectorii antifrauda au efectuat, in ultima jumatate de an, actiuni de documentare in fiecare centru engros din tara, deplasari la fata locului, in haine civile, efectuarea analizei finale de risc a firmelor care activeaza in cadrul engros-urilor.
Scopul este combaterea evaziunii din zona comertului cu ridicata, eliminarea firmele evazioniste din aceste centre si blocarea accesului acestora si a persoanelor implicate in circuitul economic.
Saptamana trecuita, patroni de firme din diferite complexuri comerciale engros amenintau ca vor inchide magazinele pentru o zi in semn de protestl fata de modul de control al ANAF, pe care il considera agresiv.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.