Brintex in ofsaid

Brintex in ofsaid

0 177

Comisarii Garzii Financiare Brasov, insotiti de politisti de la Economic, au intreprins zilele trecute un control mai „la sange” in binecunoscutul Brintex din Brasov.ca sa vada daca marfurile expuse sunt in regula, si calitativ, dar si in ce priveste actele
Astfel, au descoperit ca administratorii uneia dintre societatile care fiinteaza in complexul comercial nu au putut prezenta documente legale de provenienta a marfurilor aflate in depozit. Pe deasupra, erau scoase la vânzare peste 2.000 de peturi din plastic, de 0,5 litri, continand bauturi alcoolice care apartin categoriei „bauturi fermentate linistit”, adica din cele care imita vinul, si care au fost interzise comercializarii prin ordin al ministrului Agriculturii din luna aprilie a acestui an.
Intreaga cantitate de marfa a fost confiscata, iar verificarile privind stabilirea furnizorului acestor bauturi si a documentelor de provenienta, sunt in derulare, existând suspiciuni de evaziune fiscala.
Un alt aspect negativ gasit cu ocazia acestui control a fost plusul in incasari la trei societati comerciale, care au fost sanctionat cu amenzi.
La prima dintre acestea nu se justifica prin acte suma de 824 de lei, la cea de-a doua de 1.889 de lei, iar la ultima de 486 de lei.
In alt caz, pentru ca nu avea afisate preturile la produsele expuse spre vanzare, o firmã a fost amendata cu 2.000 de lei.

Iata ca sunt destule nereguli de gasit in comertul brasovean. Pe langa ce se intampla prin comertul cu amanuntul, ce s-a gasit la Brintex este un fleac. Ce ar fi ca Politia si Garda financiara sa intreprinda controale si prin marile magazine si prin multele din cele alimentare de prin cartiere, sa vada pe acolo nereguli cu preturile, cantarele, calitatea produselor etc.?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.