Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” Brașov a împlinit 95 de ani!

Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” Brașov a împlinit 95 de ani!

0 301

1 iulie 2018 este o zi importantă pentru militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care sărbătoresc 95 de ani în slujba patriei. Pentru a marca această aniversare, sâmbătă, în Piața Sfatului din Brașov, a fost organizat un ceremonial militar și religios, următit de oficialități brașovene, de invitați de onoare, dar și de brașoveni și turiști, care au sfidat ploaia puternică și au asistat la momente înălțătoare. Astfel, după intonarea imnului României, au urmat un cermonial religios, după care au luat cuvântul comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Cristian Teglaș și generalul de brigadă Teodor Incicaș, locțiitor pentru resurse al șefului Statului Major General. S-a subliniat faptul că Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” a fost prima mare unitate care și-a rotit toate batalioanele de manevră în teatrul de operații din Afganistan, și a participat la misiuni internaționale în Kosovo, Irak, Afganistan și Polonia. Începând cu anul 2015 Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” a fost afiliată la Corpul de Dislocare Rapidă NATO din Grecia, participând la exerciții multinaționale.

Onoare și embleme, la ceas aniversar…

Manifestarea din Piața Sfatului a cuprins și ceremonia conferirii de embleme de onoare ofițerilor Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. De asemenea, au fost acordate, pentru rezultate deosebite obținute în cariera sportivă și pentru participarea la JO de iarnă din Coreea de Sud, emblema de onoare al Statului Major al Apărării, sportivilor Valentin Crețu, Cornel Puchianu și Raluca Strămăturaru, Aceștia sunt militari din Batalionul 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi”, unitate subordonată Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Printre invitații la festivitățile din Piața Sfatului, s-a aflat atașatul militar al Ambasadei Marii Britanii și Irlandei de Nord la București. În încheierea manifestărilor, cei prezenți au primit defilarea militarilor din batalioanele Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Brigada are în compunere : Batalionul 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi”, Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele”, Batalionul 33 Vânători de Munte ,,Posada”, Batalionul 206 Artilerie ,,General Mihail Lăcătușu”, Batalionul 228 Apărare Antiaeriană ,,Piatra Craiului”, Batalionul 229 Sprijin Logistic ,,Cumidava” și subunitățile de brigadă.

Colonel Cristian Teglaș, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, ne-a declarat : ,,Astăzi, la 95 de ani de existență, Brigada se constituie ca o unitate de elită, subordonată forțelor terestre, capabilă să execute acțiuni militare atât în teren muntos, cât și în misiuni internaționale. Suntem apreciați de comandanții noștri, de parteneri, de colegii noștri din alte structuri subordonate forțelor terestre. Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a fost, este și va rămâne un etalon pentru toate structurile din cadrul forțelor terestre”.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.