Brexitul este efectul pervers al globalizării…

Brexitul este efectul pervers al globalizării…

0 377

Evenimentele din 1989 petrecute în Uniunea Europeană, mai exact deschiderea brutală a piețelor și preluarea resurselor din țările est-europene au fost gândite pentru o perioadă de 25 de ani.În acest timp, au fost cucerite piețele de desfacere  estice și au fost accesate toate oportunitățile care aveau la bază resursele naționale.Acum marii contributori la bugetul Uniunii Europene nu mai vor o politică de coeziune.
Întrebare deschisă:
Următorii ani vor confirma faptul că ce se întâmplă astăzi a fost gândit încă din 1989?

Liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii, Geert Wilders, a cerut vineri organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat pentru ieşirea din blocul comunitar, relatează Reuters.Brexit CONTAG
Vrem să ne controlăm singuri ţara, banii noştri, frontierele noastre şi politica noastră privind imigraţia”, a transmis, într-un comunicat, liderul Partidului Libertăţii (de extremă-dreapta).
Wilders, care conduce în sondajele de opinie, a spus că dacă va fi ales prim-ministru al Olandei la alegerile generale din martie, atunci va convoca la rândul său un referendum. „Să lăsăm poporul olandez să decidă”, a afirmat el.
Olandezii trebuie cât mai repede să aibă şansa de a-şi exprima opinia privind apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană”, a mai declarat el.
Un sondaj transmis în această săptămână de postul de televiziune Een Vandaag arată că 54% dintre cetăţenii Olandei, ţară membră fondatoare a UE, vor un astfel de referendum.
„Este momentul unui nou început, bazându-ne pe forţa şi suveranitatea noastră”, a spus Wilders.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.