“Breafingul” lui Vosganian

“Breafingul” lui Vosganian

0 104


Citind comunicatele de presa de pe site-ul guvernului, mi-au cauzut ochii pe un titlu putin cam ciudat : Breafing sus?inut de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, dupa Sedinta de Guvern.


Intrebarea care se pune este ce a sustinut Vosganian si din ce limba e cuvantul. Presupun ca e o greseala, ca o fi vorba de un briefing, dar presupun si atat. Nu stiu in ce dictionar sa caut cuvantul breafing. Ma intreb cum de aceia care lucreaza cu un om care s-a vrut comisar european nu cunosc grafia corecta a acestui cuvant englezesc atat de folosit de-o vreme incoace. Si nu ma deranjeaza ca nu l-au scris corect, cat ma deranjeaza ca, in acest caz ce denota necunoasterea termenului, nu s-a folosit ?o expresie romaneasca precum declaratie de presa, conferinta de presa, etc.


Vosganian a sustinut un breafing! Mai jos vad ca ministrul mediului a nimerit-o, Attila Korodi a sustinut un briefing de presa.


In timp ce ministrii economiei si mediului se dueleaza in breafing si briefing, ministrul transporturilor participa la o conferinta de presa! Si toate astea se intampla pe o singura pagina! Mai multa atentie, e totusi site-ul oficial al guvernului!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.