Brazii sunt, de azi, in pietele din Brasov

Brazii sunt, de azi, in pietele din Brasov

0 66

De astazi, pietele locale s-au umplut de brazi care asteapta cuminti sa fie cumparati si sa fie impodobiti pentru a fi transformati in pomi de Craciun.
Anul acesta regulile de comercializare a brazilor la Brasov vor fi mult mai stricte.
Nici un comerciant de brazi care nu are documente justificative nu va fi lasat sa vanda. „Procedura de atribuire a spatiilor de vanzare pentru brazi va fi prin licitatie, in data de 10 decembrie. Brazii vor fi de productie autohtona, dar si din import. Pe langa pietele agroalimentare va mai exista un punct de unde vor putea fi cumparati brazi. Regia Locala a Padurilor Kronstadt va vinde brazi si in Piata Sfatului, la una din casutele din lemn. Aceasta este o premiera in Brasov”, a declarat viceprimarul Miklos Gantz in presa locala.
Regia Locala a Padurilor Kronstadt va vinde brazi si in Piata Sfatului, din 16 decembrie.
Comercializarea brazilor pe care ii va aduce Regia Kronstadt din productia proprie se va face in perioada 16-24 decembrie. Pe langa brazi, in Piata Sfatului vor fi vandute si coronite si brazi la ghiveci.
Ca preturi nu sunt modificari fata de anul trecut. Astfel, brazii cu inaltimea de pana la 70 cm vor costa 10 lei pentru, cei intre 70 si 150 cm vor costa 20 de lei, iar brazii cu inaltimi intre 150 cm si 250 cm vor avea pretul de 30 lei. Totodata, un brad in ghiveci, care va avea o inaltime de pana la 100 cm, va costa 70 de lei, iar o coronita dubla va costa 4 lei.
Pentru a se putea vinde brazi in piete, este nevoie de un aviz. Trebuie sa fie un spatiu special amenajat, ingradit.
In fiecare an, in pepiniere sunt plantati, cel putin, tot atatia molizi, cati sunt taiati. In primii 2 ani, brazii sunt „hraniti” cu ingrasaminte speciale, solul este afanat, iar altoiurile sunt inlaturate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.