Brazii ecologici se vand ca painea calda

Brazii ecologici se vand ca painea calda

0 101

Astazi este ultima zi in care comerciantii mai pot vinde brazii stocati pentru Craciunul din acest an. Daca nu au stiut sa negocieze si sa se adapteze nevoilor pietei, cei mai multi dintre ei vor trebui sa-i cadoriseasca pe intarziatii care vor profita de reducerile din ultimul moment.
O statistica de ultima ora, arata faptul ca romanii s-au orientat spre un anumit tip de brad in acest an: cel ecologic.
Bradul ecologic de Craciun s-a bucurat de un real succes printre romani. Cu doar 50 de lei, cei cu simt resposabil ecologic, pot impodobi bradul iarna, iar vara il scot in gradina.
In pepiniera de la Gheorgheni, judetul Harghita, silvicultorii au plantat in ghiveci aproximativ 4.000 de braduti argintii. Au scos o parte la vanzare, ca sa testeze piata. Rezultatul experimentului a depasit toate asteptarile silvicultorilor. “S-au vandut bine, am avut 200 de bucati pregatite cu pamant la radacina”, a spus responsabilul pepinierei forestiere de la Gheorgheni, Antal Csaba.
Anul trecut, peste 120.000 de brazi de Craciun au fost taiati din padurile harghitene. O mare parte din ei a ramas nevanduta, iar pomii au ajuns la gunoi sau pe foc.
“Nenorocirea mare este ca daca brazii cresteau precum buruienile, in decurs de 19 ani tot trebuiau sa se termine. Unui brad cu diamentrul de 15-20 cm la baza ii trebuie intre 25 si 40 de ani sa creasca”, a declarat un reprezentant al Directiei Silvice din Miercurea Ciuc, Zerkula Laszlo.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.