Brazii de Craciun pot provoca depresii

Brazii de Craciun pot provoca depresii

0 104

Bradul de Craciun este un simbol al sarbatorilor de iarna fara de care atmosfera Nasterii Domnului si magia sfanta a sarbatorilor nu ar fi posibila.
Cu toate acestea, acest obiect, plin de semnificatie si simbolism pentru unii si lipsit de importanta pentru altii poate crea adevarate drame psihologice in mintile unora.
„Simpla prezenta a unui brad foarte mic ii poate face pe unii sa se simta inclusi mai putin intr-un grup, ceea ce denota faptul ca un bradut de cativa cm poate produce efecte psihologice serioase”, spune cercetatorul Michael Schmitt.
Cand persoane care nu sarbatoresc Craciunul sau nu sunt crestine au completat un chestionar despre ceea ce simt in momentul in care e adus un brad mic in incapere, s-a ajuns la concluzia ca nu se simt in siguranta si au mai putine sentimente pozitive decat daca nu le-ar aminti nimic de sarbatori, potrivit unui studiu.
Studiile anterioare au demonstrat ca mediul influenteaza starea de spirit a oamenilor.
Cei care nu sarbatoresc Craciunul au mai putine sentimente pozitive si le este stirbita increderea cand e un brad prin preajma.
Crestinii si cei care sarbatoresc s au inveselit datorita bradului, dar spun ca se simt vinovati cand se afla intr-o camera cu brad. Aceste descoperiri sugereaza faptul ca si pentru iubitori sarbatoarea poate fi stresanta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.