Brașovului i-a fost încredințată organizarea, anul viitor, a Campionatului Mondial de...

Brașovului i-a fost încredințată organizarea, anul viitor, a Campionatului Mondial de alergare, 50 km!

0 161

Vineri, la Sveti Martin, în Croaţia, României i-a fost acordată organizarea campionatul mondial de alergare, 50 km, din 2019 ! Candidatura României a fost primită cu entuziasm, dată fiind organizarea impecabilă din această primăvară a Campionatului European de 24 ore de alergare, de la Timişoara. Datorită demersurilor făcute de președintele FR Atletism, brașoveanul Florin Florea, competiția îi va fi încredințată Brașovului. Data fixată pentru competiție este 1 septembrie 2019, când se va desfășura în circuit, 50 km, în municipiu.
În semn de acceptare a candidaturii României, delegaţiei române, formate din Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism şi Diana Amza, preşedintele subcomisiei de ultraatletism, din cadrul Federaţiei Române de Atletism şi preşedintele comitetului local de organizare a campionatului mondial de 50 km, i-a fost înmânat steagul IAU.

Este vorba așadar, despre primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în ţara noastră, care se va disputa, iată, la Brașov! El va fi precedat în toamna acestui an de o competiție de alergare pe șosea, organizată pentru prima dată sub egida Federației Române de Atletism. Este vorba despre Crosul 15 Noiembrie, care se va desfășura într-o nouă abordare, internațională, urmând să fie onorată de alergători de top.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.