Brasovul vrea pe lista scurta a posibilelor Capitale culturale

Brasovul vrea pe lista scurta a posibilelor Capitale culturale

0 764

Echipa de proiect pentru competitia Brasov capitala europeana a culturii 2021 va ajunge in fata juriului international pe 8 decembrie. 45 de minute de prezentare si alte 45 de minute pentru intrebari sunt programate pentru a convinge juriul sa includa Brasovul pe lista scurta a candidatilor la acest titlu

Echipa de proiect pentru competitia Brasov capitala europeana a culturii 2021 va ajunge in fata juriului international pe 8 decembrie. 45 de minute de prezentare si alte 45 de minute pentru intrebari sunt programate pentru a convinge juriul sa includa Brasovul pe lista scurta a candidatilor la acest titlu.
Conceptul de candidatura a Brasovului pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii a fost conturat de catre reprezentanții Primariei, in colaborarea cu directorul Muzeului Județean de Istorie, istoricul Nicolae Pepene, și specialiștii Agenției Metropolitane. bohemian square2
Pe 8 decembrie, la ora 11, Brasovul este programat sa-si sustina la Bucuresti la Biblioteca Nationala in fata unui juriu international, dosarul de candidatura in competitia care va stabilita capitala europeana a culturii in 2021.
Conceptul propus de echipa de proiect este cu totul diferit fața de cele șase variante prezentate cu ocazia anunțarii candidaturii in vara și se numește „Brasov 2021- Civilizatia Muntelui”.
Romania și Grecia sunt țarile nominalizate pentru a desemna cele doua Capitale Culturale Europene din 2021, prin decizia Parlamentului European și a Consiliului de miniștri. Din Romania, și-au anunțat intenția de a candida la prestigiosul titlu municipiile Brașov, Timișoara, Iași, Cluj Napoca, Craiova, Arad, Oradea, Alba Iulia, Sfantu-Gheorghe, Braila si București.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.