Brasovul vrea pe lista scurta a posibilelor capitale culturale europene

Brasovul vrea pe lista scurta a posibilelor capitale culturale europene

0 725

Daca Brașovul va castiga competitia va primi si un premiu de 1,5 milioane de euro din partea Comisiei Europene. Miza, insa, este mult mai mare, pentru ca titlul de Capitala Culturala Europeana aduce de fapt beneficii sociale si economice pe termen lung.

Mai sunt trei zile pana cand expira termenul de depunere a dosarelor de candidatura pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Totul a fost pregatit, sustin edilii Brasovului, care asteapta cu incredere anuntul pe care Ministerul Culturii il va face la inceputul lunii decembrie. Atunci se va alege lista scurta de 3-5 orase care vor trece in urrmatoarea etapa de evaluare.
Daca Brașovul va castiga competitia va primi si un premiu de 1,5 milioane de euro din partea Comisiei Europene. Miza, insa, este mult mai mare, pentru ca titlul de Capitala Culturala Europeana aduce de fapt beneficii sociale si economice pe termen lung.bohemian square2
Sambata expira perioada pana la care orasele din Romania care vor sa devina Capitala Culturala Europeana. Brasovul este pregatit sustin reprezentantii primariei care au pregatit deja copiile pe suport de hartie si electronic, in limba romana si limba engleza. In plus, consilierii locali au aprobat si sumele ce vor fi alocate pentru organizarea evenimentelor culturale pana in 2022.
In decursul lunii decembrie, Ministerul Culturii va face o preselectie a candidatilor, in cursa urmand sa ramana intre 3 si 5 orase care vor trece apoi in urmatoarea etapa de evaluare. Pe langa premiul de 1,5 milioane de euro pus la dispozitie de Comisia Europeana, orasul desemnat castigator va avea de fapt beneficii sociale si economice pe termen lung, asa cum s-a intamplat cu Sibiul.
Pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 s-au inscris 13 orase printre care Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Suceava.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.