Brasovul viitorului, un sanatoriu?

Brasovul viitorului, un sanatoriu?

0 110


Asteptand, ca multi dintre brasoveni, sa vad primul avion decoland din orasul nostru, imi pacalesc nerabdarea citind cam tot ce se scrie legat de acest subiect. Sunt opinii pro (majoritatea), dar si contra. Cei care se opun invoca faptul ca va fi galagie, ca va fi afectata calitatea aerului si ca vom speria bufnitele si pitpalacii.


Dupa descrierea robot a Brasovului viitor ce se desprinde din lamentarile ieftine, intelegem ca unii vad orasul ca pe un fel de sanatoriu de nevroze, cu liniste multa si bolnaviori cu fes pe cap plimbandu-se agale, intre doua portii de fenobarbital si mirosind petunii si micsunele prin parcurile de cartier. Fereasca Dumnezeu de aeroport!


Daca e pe-asa, eu zic sa eliminam si autoturismele si sa introducem, pentru cei cu gusturi mai exotice ricsa, iar pentru cei mai din topor carutele cu coviltir, trase de cai, ce lasa in urma lor si ingrasaminte eco pentru cucuruz! Doi iepuri dintr-o lovitura! Poluare zero si pamant manos!


In plus, este evident ca in distinsele urechi ale stresatilor concitadini trompa lui Eustache este neputincioasa in a depresuriza timpanul la decolarea avioanelor!(ciudat este ca televizorul, decibelii asortati cu lacrimi si muci din emisiunile zise de divertisment, masinile de spalat de care ti-e teama sa nu o ia din loc la stoarcere, muzica urland in boxe si tinerii cu chef racnind ca in jungla nu deranjeaza pe nimeni)!


Cat despre aerul curat, e de mult un mit! Gunoaie aruncate pe te miri unde, bulendre nespalate, damfuri de mititei si fleica la gratar facute pe langa blocuri, mirosurile de tocanita de pe scarile blocurilor si nelipsitul fum de tigara, toate acestea numai aer curat nu ne lasa sa respiram!


Dar le-a casunat unora pe aeroport!


In alta ordine de idei, de ce toata lumea cere autoritatilor infrastructura, locuri de munca, crestere economica si nu liniste multa, aer curat, si minirezervatii de ciori?


Eu zic sa ne hotaram, ori oras modern, european, prosper, ori o asezare melancolico-blegoasa cu proprietati curative totale!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.