Brasovul verde se afla in foaierul teatrului Sica Alexandrescu

Brasovul verde se afla in foaierul teatrului Sica Alexandrescu

0 122

Linia dintre progres si distrugere e foarte subtire. Brasovul un oras cu valente culturale si istorice de necontenstat, risca sa se scufunde intr-un nor de praf, toxine si , poate cel mai grav, de ignoranta.
Aceasta este parerea activistilor din domeniul „verde”, ei dorind sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste poluarea orasului nostru.
In parteneriat cu Teatrul Dramatic “Sica Alexandrescu” Asociatia Brasovul Verde lanseaza expozitia “Brasovul Verde-Mostenirea” .
Acest eveniment isi propune, prin imaginile expuse, sa atraga atentia locuitorilor acestui oras asupra mostenirii pe care generatiile actuale ar trebui sa o lase copiilor lor – un oras curat si verde, unitar prin arhitectura si peisagistica si functii urbane.
Astfel, cei interesati de eveniment vor putea admira o serie de imagini reprezentative in foaierul Teatrului Dramatic “Sica Alexandrescu” (Piaþa Teatrului nr. 1), in perioada 14 – 22 noiembrie 2008.
Mai presus de orice, “Brasovul Verde – Mostenirea” doreste sa arate ca a sosit momentul ca oamenii sa devina constienti de vocea pe care o reprezinta in comunitate.
Acest eveniment se doreste a fi primul dintr-o serie de astfel de actiuni de sensibilizare si informare, alaturi de actiuni concrete de ecologizare a unor locatii din zona Brasovului.
Brasovul verde este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2008, animata de urmatoarele obiective: • Informare, documentare si consultanta despre metodele eficiente de protectie ale mediului; • Schimbarea atitudinii si comportamentului institutiilor publice, respectiv a comunitatii locale, in scopul protejarii si conservarii mediului; • Promovarea si desfasurarea de activitati de igienizare la nivel zonal; • Monitorizarea modului de aplicare a prevederilor legale romanesti si europene privitoare la protectia mediului; • Crearea de programe de educatie ecologica; • Promovarea voluntariatului, ca si componenta esentiala a societatii civile. `

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.