Brasovul va rasuna de sirene pentru alarma in caz de calamitate!

Brasovul va rasuna de sirene pentru alarma in caz de calamitate!

0 531
Toate cele 50 de sisteme de alarmare vor fi testate in aceste zile iar centrul de comanda va fi renovat si retehnologizat. Municipalitatea a alocat pentru aceste lucrari 100.000 de lei si se gandeste si la un sistem de atragere de personal catre Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta.
Toata saptamina, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din subordinea Primariei va face teste pentru toate cele 50 de sirene amplasate in municipiu . Sirenele vor fi activate timp de cite 4 secunde fiecare pentru ca specialistii sa apreciaze functionalitatea lor preventiva. Desi zona locuita a municipiului este acoperita in proportie de 93%, inca mai este nevoie de investitii in intregul sistem. Viceprimarul Ciprian Bucur spune ca anul acesta urmeaza sa fie montate alte 4 sirene performate care vor fi amplasate in zona Stupiniului. De asemenea, vor fi achizitionate doua pompe mobile care sunt necesare pentru interventiile in caz de inundatii . Pe langa modernizare, serviciul are nevoie si de voluntari :
In Brasov mai exista si 142 de adaposturi care vor fi verificate in aceasta perioada. Desi in spatiile amenajat in subsolurile unor blocuri locatarii au dreptul sa-si depoziteze diverse obiecte, legea prevede ca acestia sa poata elibera adaposturile in termen de 24 de ore in caz de calamitate.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.