Brasovul va fi primul oras din tara – FARA SEMAFOARE!

Brasovul va fi primul oras din tara – FARA SEMAFOARE!

0 78

Brasovul va fi primul municipiu din Romania care nu va mai avea semafoare. Aceasta este dorinta primarului care isi doreste sa eficientizeze consumul de energie prin folosirea panourilor solare pentru iluminatul in trafic.
Peste 150 de specialisti in domeniul energiei regenerabile si al dezvoltarii durabile s-au intalnit la Brasov pentru a pune bazele primei retele de comunitati energo-autarhe.
Doua puncte importante atinse de acestia au fost scoaterea tuturor semafoarelor din oras, pentru fluidizarea circulatiei si reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Pentru realizarea acestui proiect, in Centrul Vechi va fi introdus transportul in comun ecologic, cu autobuze electrice si pe biogaz.
In cartierul Astra au fost deja montate astfel de panouri solare, pentru un proiect experimental si s-au facut deja economii de 30% la plata facturii de energie. Acest sistem fixeaza intensitatea luminii in functie de traficul orar.
La Brasov, trei cladiri vor fi incluse in programul de folosire a energiei din surse regenerabile: Sala Sporturilor, Caminul pentru Persoane Varstnice si Caminul pentru Persoane fara Adapost.
In acest moment se afla in constructie si Institutului de Cercetari pentru Energii Regenerabile care va avea 11 laboratoare de cercetare.
„Ne-am angajat, impreuna cu celelalte tari membre UE sa reducem pana in 2020 emisiile de CO2 cu circa 20%. De aceea, vom adopta solutii de producere a energiei din surse regenerabile. De exemplu, in urmatoarea perioada de timp ne gandim ca Brasovul sa devina primul oras din Romania fara semafoare, astfel fluidizand traficul si reducand noxele emise in atmosfera. Apoi, ne gandim sa introducem in circulatie, in Centrul istoric, autobuze ecologice, iar in ceea ce priveste iluminatul public avem un proiect de introducere a iluminatului inteligent, astfel ca in primele ore ale serii acesta sa fie mai intens, urmand ca apoi sa slabeasca atunci cand si circulatia pietonilor si a masinilor scade“, a spus primarul George Scripcaru care a prezentat, la cea de-a treia editie a „Zilei Energiei“ organizata de SC Transfer de Tehnologie si Management SRL (TTM) si Camera de Comert si Industrie Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.