Brasovul va avea un patinoar de talie mondiala

Brasovul va avea un patinoar de talie mondiala

0 206

In sfarsit, orasul nostru va dispune de un patinoar artificial, de talie mondiala. Consiliul Local Brasov a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, contributia Consiliului Local Brasov pentru asigurarea co-finantarii obiectivului de investitii „Patinoar artificial Municipiul Brasov – structura preluata”.
Lucrarea a fost preluata de catre Compania Nationala de Investitii, acest lucru facand ca bugetul local sa salveze sume importante de bani. Pana la inceperea lucrarilor mai sunt cativa pasi. Este vorba de finalizarea intregii documentatii si alocarea sume de bani considerabile necesare pornirii lucrarilor.
Unul dintre pilonii importanti ai acestui proiect, primarul George Scripcaru, a declarat in presa brasoveana: „In sedinta de guvern de miercuri trebuie sa intram cu un proiect de finantare a patinoarului acoperit si este necesara aceasta hotarare de consiliu care sa precizeze clar costurile ce vor fi suportate din bugetul local si costurile suportate din bugetul central. Hotararea a fost solicitata de comisia interministeriala care a analizat documentatia necesara viitoarei hotarari de guvern”.
Ultimul pas pentru completarea documentatiei este ca Federatia Romana de Hochei sa-si dea cel de-al doilea acord care, potrivit primarului, va fi dat pana la sedinta de guvern.
Valoarea totala a proiectului, a carui constructie va fi gata pana la sfarsitul acestui an, se ridica la aproximativ 35,9 de milioane de lei. Partea de co-finantare a Primariei Brasov va fi, insa, de doar 11,3 milioane de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.