Brasovul va avea un frate CIPRIOT

Brasovul va avea un frate CIPRIOT

0 166

Primarul Municipiului Brasov, George Scripcaru, a primit acum o saptamana o delegatie a orasului Limassol (Cipru), condusa de primarul Andreas Christou.
Din delegatia cipriota au facut parte consilieri locali; toate comisiile de specialitate din legislativul acestui oras au fost reprezentate la nivel de presedinte de comisie.
Scopul acestei intalniri a fost stabilirea posibilitatilor de colaborare dintre cele doua municipalitati si a detaliilor pentru infratirea celor doua orase, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul municipalitatii.
Dupa ce fiecare primar a prezentat oportunitatile de dezvoltare pe care cele doua orase le ofera, au fost identificate domeniile de interes in care cele doua Municipalitati pot colabora.
Domeniul care a trezit cel mai mare interes a fost turismul si modul in care experientele fiecareia dintre cele doua parti pot fi replicate in celalalt oras.
Primarul George Scripcaru a declarat urmatoarele: „Ma bucur foarte mult ca primarul orasului Limassol a raspuns invitatiei noastre de a ne vizita orasul. Avem foarte multe de invatat de la aceasta tara (Cipru): cum putem atrage cat mai multi turisti si cum le putem oferi conditii cat mai bune. In urma discutiei de astazi am identificat mai multe domenii in care vom colabora, iar in unele, ca de exemplu in atragerea de fonduri de la Uniunea Europeana, vom actiona impreuna. In urmatoarele zile vom stabili continutul protocolului de colaborare, astfel incat sa putem demara cat mai repede proiectele comune.”
Cele doua parti au stabilit ca in domenii ca turismul, cultura, schimburile economice si educationale se vor derula cu siguranta proiecte comune.
Primarul Christou a solicitat sprijinul Municipalitatii si al Universitatii Transilvania pentru noua Universitate din Limassol, care s-a deschis anul trecut, si care incearca sa isi capete o identitate in sistemul educational cipriot.
In final, cei doi primari au stabilit ca dupa punerea in aplicare a acestui protocol de colaborare, in anul 2010, la Limassol, sa se semneze si protocolul de infratire.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.