Brasovul va avea un campus universitar de 25 de milioane de euro

Brasovul va avea un campus universitar de 25 de milioane de euro

0 47

Se pare ca orasul nostru va beneficia de o finantare serioasa in vederea construirii unui campus universitar adevarat pntru Universitatea Transilvania.
Camer deputatilor a fost de acord, la inceputul acestei saptamani, cu aprobarea unei Ordonante de urgenta a Guvernului nr.3/2008 prin care o suprafata de teren, proprietate publica a statului trece din administrarea Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov in administrarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru Universitatea Transilvania din Brasov.
Acest teren va fi folosit pentru amplasarea campusului universitar pentru a carui constructie se vor cheltui aproximativ 25 de milioane de euro. Conducerea spera sa obtina acesti bani din fonduri nerambursabile europene.
Se pare ca planurile sunt destul de avansate, daca tinem cont de faptul ca a fost eja aprobat Planul Urbanistic Zonal de catre Consiliul Local Brasov.
Terenul se intinde pe o suprafata de 30 de hectare unde vo fi amplasate 11 corpuri de cladire pentru laboratoare, pentru birourile de resurse umane-departamentale, 18 cladiri grupate in 6 ansambluri, o baza sportiva cu terenuri de sport si centru de asistenta medicala, un parc solar si unul dendrologic.
De asemenea, vor fi create si patii de recreere, internet-cafe-uri si slai de cursuri si amfiteatre.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.