Brașovul va avea, din nou, cantină socială

Brașovul va avea, din nou, cantină socială

0 27

Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului de investiție „Refuncționalizarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din str. Panselelor nr. 23 pentru a funcționa drept Cantină socială”. După mai bine de 10 ani, Brașovul va putea oferi, printr-o cantină proprie, o masă caldă persoanelor aflate în situații de risc.

,,În sfârșit vom avea cantină socială la Brașov. Consiliul Local Brașov a aprobat proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a clădirii din strada Panselelor numărul 23, pentru a deveni cantină socială. Această clădire, cunoscută drept fosta cantină a Colegiului Tehnic Astra, situată lângă Direcția de Asistență Socială, va deveni cantină socială pentru locuitorii din municipiul Brașov care vor avea nevoie de aceste servicii. Este vorba despre cazuri cu venituri mici, familii numeroase, vârstnici cu pensie mică, ce vor putea beneficia după finalizarea proiectului de o masă caldă din partea municipiului. Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se poate trece mai departe la proiectul tehnic și apoi la execuție, astfel încât proiectul să devină mai aproape de realitate. Acest proiect a fost prins și în Strategia de dezvoltare a municipiului Brașov, iar în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, 20 septembrie, a fost supus votului pentru a patra oară și de această dată a întrunit voturile necesare și a fost aprobat”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Clădirea propusă pentru a fi transformată în cantină socială este cea care timp de zeci de ani a funcționat ca și cantină a fostului liceu Steagul Roșu. Unul dintre avantajele alegerii acestei clădiri este faptul că se află în apropierea Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale, unde funcționează Direcția de Asistență Socială, și a viitorului Centru pentru Persoane fără Adăpost, într-o zonă care este deja un centru social. Un alt avantaj este cel legat de destinația inițială, de cantină, ceea ce face mai ușoară stabilirea fluxurilor de aprovizionare, servire și debarasare. Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Clădirea propusă spre reabilitare și transformare în cantină socială a fost construită între anii 1982-1985 și a funcționat ca și cantină școlară a liceului industrial, iar la momentul actual nu este utilizabilă, aflându-se într-o stare destul de precară (funcțional, din punctul de vedere al finisajelor, al elementelor de compartimentare și etanșeitate, al eficienței energetice, al igienei și al sănătății). Conform expertizei tehnice, nu sunt totuși necesare lucrări de consolidare a clădirii.

Proiectul vizează reabilitarea, refuncționalizarea, modernizarea și dotarea clădirii, abandonată în 2004, pentru funcțiunea de cantină socială + spații conexe.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.