Brasovul, un taram uitat?

Brasovul, un taram uitat?

0 198

In planurile autoritatilor de la Bucuresti, Brasovul pare un taram uitat. Ignorarea unuia dintre judetele fruntase ale tarii, ca marime si potential, a facut subiectul conferintei de presa sustinuta joi de Consilierul Judetean Iancu Vespasian Augustin, care a atacat Planul Operational Sectorial de Transport – strategia Romaniei de atragere a fondurilor structurale si de coeziune.


„Se confirma ca cei de la Guvern au ceva cu Brasovul”, a fost comentariul facut de Iancu Vespasian referitor la strategie.


Avand in vedere implicarea sa in realizarea Aeroportului International Brasov-Ghimbav, principalul aspect atacat de consilierul judetean a fost absenta oricarei referiri la acest aeroport in sectiunea de transport aerian.


De asemenea, Iancu Vespasian a subliniat prezenta extrem de “subtire” a Brasovului in planurile ministerului transporturilor pe urmatorii 6 ani. Astfel, in POS referirile la Brasov sunt 4 la numar, doua vizand autostrada Oradea-Brasov, care e inceput in 2004 si ?tronsonulu de autostrada Brasov-Bucuresti, care este dat ca inceput anul trecut, dar care nu a inceput nici acum si tronsoanele de cale ferata ferata Brasov – Predeal si Brasov-Simeria.


De fapt de cate ori vine vorba de Brasov, multi trateaza subiectul intr-o maniera cel putin curioasa: in 2 ore ajungi la Bucuresti. Lasa ca sunt 4 ore, nicidecum 2, dar intra judetul nostru cumva in zona metropolitana a Bucurestiului si noi n-am aflat inca?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.