Brasovul un oras MODEL

Brasovul un oras MODEL

0 57

Daca din punct de vedere turistic Brasovul este incontestabil polul de interes pe timp de iarna, iata ca orasul nostru face cinste peste hotare tarii si din punct de vedere ecologic. Concret, municipiul Brasov a obtinut locul al II-lea in cadrul celei de a doua editii a Premiilor MODEL 2009, competitie la nivel european la care participa orase care se preocupa de utilizarea eficienta a energiei.
Proiectul MODEL este coordonat de Energie-Cites, reteaua municipiilor europene implicate in eficientizarea consumurilor energetice. Orasul nostru a coordonat proiectul national al Programului MODEL in Romania, reusind sa obtina la concursul organizat pe tot parcursul anului trecut locul al doilea, pentru diferitele actiuni organizate. Ineditul premiul a fost inmanat saptamana aceasta, la Comisia Europeana. Reprezentantii Brasovului care au avut onoarea de a primi prmiu au fost viceprimarul Miklos Gantz si directorul executiv al Agentiei pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov (ABMEE), Camelia Rata.
„Premiul este deosebit de onorant pentru municipiul Brasov, si pentru Romania chiar, aratand preocuparea noastra pentru un consum cat mai eficient el energiei. Tocmai in acest sens se lucreaza deja la un program, pe urmatorii 10 ani, de eficientizare a consumurilor energetice in municipiul Brasov, in special pentru reducerea emisiilor de carbon”, a declarat, in presa brasoveana, viceprimarul Miklos Gantz.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.