Brasovul, sub Umbrela Verde

Brasovul, sub Umbrela Verde

0 193

Martienii au pus stapanire pe Brasov timp de 3 zile! Pe strazile din centrul orasului se perinda omuleti verzi, care opresc soferii si trecatorii. Creaturile de culoarea ierbii nu sunt deloc agresive ci incerca doar sa-i convinga pe brasaoveni sa protejeze mediul. Actiunea este parte a caravanei de ecologizare „Umbrela Verde”, care a strabatut deja cateva orase ale tarii. Brasovenii nu trebuie decat sa se conformeze sloganului „Eu nu arunc gunoi pe strada!”, promovat de membrii caravanei, sa se debaraseze de deseurile electrice si electrocasnice si sa ajute la ecologizarea zonei La Iepure din cartierul Valea Cetatii.
„Umbrela Verde” este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de o mare firma producatoare de bere in parteneriat cu Primaria Brasov. Alte 3 mari asociatii non-profit producatoare si importatoare de echipamente electice si electronice s-au alaturat campaniei.
Cele 3 zile de desfasurare a programului ecologic au inceput cu promovarea sloganului „Eu nu arunc gunoiul pe strada”, in randul soferilor din trafic de catre Omuletii Verzi in parteneriat cu reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov. Politistii si promotorii evenimentului spera ca, in acest fel, sa-i dezvete pe conducatorii auto sau pe ocupantii masinilor sa arunce in strada ambalajele de tot felul de care vor sa se debaraseze.
Aseara, Piata Sfatului a rasunat de ritmurile trupelor Six si Zdob si Zdub, ale caror concerte fac parte din eveniment. Campania continua astazi cu colectarea deseurilor din zona Piata Astra -Uranus si Complexul Studentesc Memorandului. Brasovenii sunt indemnati sa renunte la aparatura electrica si electronica veche.
Vizita Omultetilor Verzi se va incheia in cea de-a 3 zi unde reprezentantii primariei, 50 de voluntari si toti brasoveniice care doresc sa se implice in acest program vor ecologiza zona Iepure sub sloganul „ Bucura-te de natura, lasa natura sa se bucure si ea!”.
In urmatoarele luni, Caravana Umbrela Verde si Omultetii Verzi va ajunge si in alte orase mari din tara, unde ii vor implica pe cetateni in actiuni de ecologizare a mediului inconjurator.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.