Brasovul si noul sau brand turistic

Brasovul si noul sau brand turistic

0 167

La Targul International de Turism de la Berlin, care se va desfasura intre 10 – 15 martie, Brasovul va prezenta un nou brand turistic. Este prima paricipare a judetului Brasov la cel mai mare targ de turism din lume si va avea cel mai mare stand dintre toate judetele din tara.
Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului din Brasov se adreseaza, prin programul „Brasov Be Live It”, audientei internationale prin conceptele „a fi” si „a trai”, programul putand fi tradus ca „Fii si traieste Brasovul”.
Astfel se doreste reluarea traditiilor industriei turistice la Brasov, veche de peste 100 de ani, si, in acelasi timp, o dezvoltare a acestei ramuri la standarde internationale. Se va promova diversitatea culturala si dinamica unui loc viu si modern.
In proiectele de dezvoltare se au in vedere refacerea zidurilor vechii cetati a Brasovului, dezvoltarea domeniilor schiabile Rasnov, Predeal si Poiana Brasov, reabilitarea cetatilor Fagaras, Rasnov si Rupea, transformarea rezervatiei de zimbri Vama Buzaului intr-un punct de atractie turistic, cu toate cele necesare unui asemenea loc, precum si repunerea in functie a trenului cu ecartament ingust pe distanta Brasov – Cristian – Rasnov – Zarnesti.
Prin prezenta la Berlin, in cadrul standului oficial al Romaniei, se doreste atragerea a cat mai multor turisti in judet, cifra medie fiind actualmente de circa 500.000 anual.
In cadrul standului vor fi prezentate actualele oferte: partiile de schi, centrul istoric al Brasovului, zona agroturiatica Bran – Moeciu, Vama Buzaului, cetatile medievale si bisericile-cetate, sasesti, din Harman, Prejmer etc.
Va fi prezentat, in cadrul serii romanesti, un program artistic specific zonei, vor fi confectionate papusi traditionale, se vor degusta produse culinare traditionale judetului Brasov.
Nu trebuie sa uitam ca toate acestea au ca tinta, inafara de promovarea efectiva a turismului, si o tinta nu chiar asa de indepartata: desfasurarea, in 2013, a Festivalului Olimpic al Tineretului European.
Ei bine, iata momentul ca toti factorii de raspundere brasoveni sa lase galceava deoparte si sa profite de un moment pe care brasovul postdecembrist nu l-a mai avut. Nu putem spune decat „Mult succes”!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.