Brasovul si Iasiul au eliberat cele mai multe retete electronice

Brasovul si Iasiul au eliberat cele mai multe retete electronice

0 121
In perioada 1 iulie – 24 septembrie la Casa Nationala de Sanatate s-au inregistrat aproape un milion de retete online.
Conform datelor oficiale, cei mai eficienti medici prescriptori in acest nou sistem fiind cei din Brasov si Iasi, cu peste 55.000 de retete, mai mult decit in Capitala, la polul opus aflindu-se cei care n-au scris nicio reteta electronica.
Astfel, potrivit statisticilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), in 24 septembrie 2012, la ora 18.00, in sistem erau 1.008.178 de retete prescrise si validate, dintre care 987.716 prescrise online.
Alte 19.823 retete au fost prescrise offline la cabinet iar 639 retete au fost prescrise offline la domiciliu, toate acestea fiind completate in mod traditional, respectiv pe hirtie.
Din totalul retetelor prescrise, 814.392 au fost eliberate. In topul prescriptorilor se afla medicii din Iasi si Brasov, cu peste 55.000 de prescrieri.
In Bucuresti au fost prescrise online 52.554 de retete, potrivit datelor CNAS.
Singurii medicii care nu au nicio prescriere in noul sistem, care a fost introdus la 1 iulie, sint cei aflati in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (CASAOPSNAJ) si cu Casa de Asigurari de Sanatate a Transportatorilor.
CASJ Brasov asigura suport de tip help desk, zilnic, pentru eventualele probleme aparute in urma utilizarii sistemului de prescriptie electronica de catre medicii prescriptori si farmacisti, atit prin telefon cit si prin email.
 
Sandu Dumitru
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.