Brașovul și Bijeljina vor semna un protocol de colaborare

Brașovul și Bijeljina vor semna un protocol de colaborare

0 224

Bijeljina este un oraș în nord-estul Bosniei și Herțegovinei, al doilea ca mărime al entității Republika Srpska și al cincilea din țară

Bijeljina este un oraș în nord-estul Bosniei și Herțegovinei, al doilea ca mărime al entității Republika Srpska și al cincilea din țară.

Cu o populație de circa 200.000 de locuitori atuurile regiunii Bijeljina sunt turismul, mineritul, producția de electricitate, de aluminiu şi prelucrarea lemnului. Orașul are și o companie de reparații în domeniul industriei aeronautice, dar și o universitate tânără, aflată într-o dezvoltare puternică. Delegația la Braşov a fost condusă de ambasadorul Bosniei Herțegovina la Bucureşti.

Excelenţa Sa Mile Vasic spune că vine pentru a 20-a oară la Braşov, pentru că îi plac locul și oamenii de aici.
Reprezentanții celor două părți au căzut de acord că viitoarea colaborare ar trebui să fie în special de ordin economic, însă nu exclud potențialul cultural, universitar sau turistic al Braşovului şi Bijeljinei.

Delegația din Bosnia și Herțegovina a venit la invitația municipiului Brașov, ca răspuns la o vizită similară pe care reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Brașov au efectuat-o în Bijeljina în urmă cu aproximativ un an.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.