Brasovul se va infrati cu orasul Nurnberg

Brasovul se va infrati cu orasul Nurnberg

0 531

O delegatie de oameni de afaceri nemti urmeaza sa ajunga sub Timpa pentru posibile investitii. Nurnbergul, unde traiesc peste 20.000 de sasi din Romania, a fost vizitat recent de autoritatile brasovene. Actiunea de promovare l-a inclus si pe cunoscutul artist Peter Muffay, un sustinator al zonei noastre.

O delegatie a Consiliul Judeten Brasov, Primaria Brasov, APDT si Centrul Cultural Reduta a fost in perioada 7-9 aprilie la Nürnberg, oras cu care Brasovul urmeaza sa se infrateasca. Parteneriatul a inceput in urma cu mai multi ani, Nürnberg fiind cel mai apropiat de Brasov, oras in care traiesc peste 20.000 de sasi care provin din Romania.nurnberg1

Urmeaza ca in urmatoarele 2 luni municipalitatea germana sa puna la punct detaliile infratirii. Partea romana a dat un semnal de unitate si anul trecut cind a fost la Nurnberg si a demarat practic semnarea acordului de infratire intre cele doua localitati, in care municipiul si judetul Brasov sunt parteneri reali in proiect.

Deplasarea oficiala de la Nurnberg a insemnat si promovarea orasului de sub Timpa la cele mai importante evenimente de acolo. Actiunea l-a inclus si pe cunoscutul artist Peter Muffay care a transmis un mesaj video publicului .

Ca urmare a vizitei din Germania in perioada 6-8 mai la Brasov va veni o delegatie de investitori din domeniul auto, cu idei concrete de investitii in zona.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.