Brașovul se confruntă în continuare cu o criză a forţei de muncă

Brașovul se confruntă în continuare cu o criză a forţei de muncă

0 169

Cele mai multe joburi sunt în industria automotive și în HO RE CA însă doar o parte din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se înregistrează și la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov

Cele mai multe joburi sunt în industria automotive și în HO RE CA însă doar o parte din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se înregistrează și la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov. În această perioadă sunt disponibile aproape 650 de oferte de lucru însă cu greu se găsește personal calificat.
În ultimii ani șomajul a scăzut considerabil în județ.

Inexistența disponibilizărilor colective corelată cu numărul redus de disponibilizări individuale dar și cu măsurile de stimulare a forței de muncă au condus la un șomaj redus în Brașov de la 5.13 % înregistrat în ianuarie 2017, la sfârșitul lunii iulie 2018 se înregistra un șomaj de doar 2.44 %.

Tot mai multe companii și-au dezvoltat afacerile în județ, Brașovul devenind unul dintre primele județe din țară la numărul de noi locuri de muncă, potrivit Lilianei Dragomir, director executiv AJOFM Brașov.

Analiza datelor înregistrate în 2017 și prima jumătate a anului 2018 arată că numărul șomerilor indemnizați a scăzut de la 1140 de persoane în ianuarie 2018 la 866 la finele lunii iunie 2018.

A scăzut și numărul persoanelor neindemnizate aflate în căutarea unui loc de muncă. AJOFM încearcă să suplinească criza de personal calificat organizând periodic cursuri de perfecționare însă este foarte greu să țină pasul cu cerințele angajatorilor.
Criza de personal calificat şi fluctuaţiile mari de pe piaţa forţei de muncă sunt atât de severe, încât o parte din angajatorii din județ au oprit investițiile în noi proiecte tocmai din cauza lipsei mâinii de lucru.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.