Brașovul se apropie de – Colapsarea COVID!

Brașovul se apropie de – Colapsarea COVID!

0 54

Cu o rată a infectării cu coronavirus de 9,40 la mia de locuitori Brașovul se apropie de colaps medical și deci de carantină, aceasta urmând a fi declarată săptămâna viitoare.
În prezent avem peste șapte locuitori la mie bolnavi cu COVID iar cifra crește vertiginos. Secțiile ATI sunt pline până la refuz iar personalul medical este suprasolicitat până la epuizare.
Evident Spitalul Județean este cel mai asaltat, nu numai de suspecții de coronavirus  dar și de pacienții cronici, care se tem însă că se vor îmbolnăvi de COVID-19 în spital.
Lupta cu pandemia a fost clar un eșec istoric al partidului de guvernământ, s-a soldat cu mii de morți până în prezent, iar partidul va trebui să răspundă într-un final.
Orban și echipa își fac planuri deja de escamotare a responsabilității, sau de abandonare a puterii, dar nu înainte de a se pune la adăpost în Parlament pe 6 decembrie de eventualele consecințe nedorite de natură penală ale gestionării crizei.
Am depășit de mult zece mii de infectați pe zi, cu tot cu necontenitele lamentații zilnice ale președintelui Iohannis,  care ar face orice numai ceea ce trebuie nu, să măture incompetenții din guvern odată cu guvernul. Trebuie să moară zeci de mii de români pentru ca Orban să plece?

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.