Braşovul rămâne în topul organizării competiţiilor de karate : ,,Cupa Shingitai” a...

Braşovul rămâne în topul organizării competiţiilor de karate : ,,Cupa Shingitai” a adunat aproape 200 de competitori

0 1195

În sala sporturilor din Ghimbav s-a desfăşurat o nouă ediţie a ,,Cupei Shingitai”, la ashihara karate. Au participat aproape 200 de competitori, de la importante cluburi de karate din ţară. Clubul organizator, ,,Shingitai”, cu cele patru filiale, la Braşov, Tg. Secuiesc, Vulcan şi Cluj Napoca, a avut prezenţa cea mai numeroasă, nu mai puţin de 75 de sportivi. S-au desfăşurat întreceri la toate categoriile de vârstă, de la copii, la old-boys.

Top ,,3”, la finalul competiţiei, arată astfel :

1.,,Shingitai Karate Club” (Braşov,Vulcan ,Târgu Secuiesc şi Cluj Napoca) – 45 de medalii (locul 1-16, locul 2-15, locul 3-14),

2.,,Shin Dojo”-14 medalii (locul 1-4 , locul 2-5, locul 3-5),

3.,,Carpathian Eagles” (locul 1-4, locul 2-2, locul 3-7)

Medaliaţii cu aur ai primei clasate sunt:

Berdei Iosif -2 medalii, Popa Remus-2 medalii, Drăgoiu Eduard, Naum Casandra,Călburean Alin, Chezan Timeea,Gogance Laura, Şeitan Eric, Borz Alexandru, Parpariţă Andreea, Petre  Andrei, Lupan George, Preda Mihail, Filip Petre, Ionică Andrei, David Alexandru, Marghiol Vlad şi Preda Matei.

,,A fost un concurs deosebit, o emulaţie remarcabilă. Am urmărit, printre altele, ca sportivii aflaţi la început de drum în această disciplină să experimenteze atmosfera de concurs şi să capete curaj, în drumul spre marea performanţă.  Au participat sensei braşoveni, de la alte clucuri din Braşov, care au dat curs invitaţiei noastre. Competiţia noastră are în fiecare an o mare importanţă, în acest sport. În primul rând, dorim să dezvoltăm stilul ashihara karate în România, din moment ce Braşovul este o adevărată capitală a acestui stil”, ne-a declarat sensei Liviu Tăbăcaru.

De remarcat că spre finalul acestui an, România ar trebui să organizeze Campionatul Mondial, însă problemele mari, legate de finanţare, pun sub semnul întrebării desfăşurarea acestei competiţii în ţara noastră!

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.