Brasovul ramane fara castani!

Brasovul ramane fara castani!

0 392

Este concluzia la care au ajuns reprezentantii Serviciului de Amenajare Zone de Agrement, dupa ce au descoperit ravagiile produse de insecta parazita „Larva Miniera”. Din acest motiv, castanii vor fi inlocuiti sub Tampa cu puieti de platan sau stejar rosu

Este concluzia la care au ajuns reprezentantii Serviciului de Amenajare Zone de Agrement, dupa ce au descoperit ravagiile produse de insecta parazita „Larva Miniera”. Din acest motiv, castanii vor fi inlocuiti sub Tampa cu puieti de platan sau stejar rosu.
Aparuta pentru prima oara in Europa la inceputul anilor 1980 in Macedonia, Larva Miniera a atacat la Brasov castanii. Frunzele afectate prezinta niste rosaturi deschise la culoare, transparente, sub forma de virgula. Frunzele cazute trebuie indepartate in intregime, deoarece aici se afla si pupele, care ierneaza in straturile de frunzis.
Intr-un kilogram de frunzis de castan pot exista pana la 4000 de pupe ale larvei miniere. In cazul unei invazii in masa este necesara indepartarea frunzisului cazut pe toata durata perioadei de vegetatie. castani

Reprezentantii primariei spun ca vor incerca sa salveze macar o parte din castani, iar pe viitor vor planta platan si stejar rosu in locul acestora.
„Larva Miniera” prefera castanul salbatic, ornamental sau porcesc, care face flori albe, plantat cel mai adesea in parcuri, gradini si pe alei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.