Brasovul, primul oras turistic al tarii

Brasovul, primul oras turistic al tarii

0 266

Dupa modelul spaniol, Consiliul Judetean si-a propus sa faca si din orasul Brasov un oras modern, care sa fie primul oras turistic din tara. Daca inainte de intrarea Spaniei in Uniunea Europeana, aceasta tara se situa in urma Romaniei de astazi, la ora actuala Spania a ajuns sa ocupe locul 6 in lume, in ceea ce priveste realizarea Produsului Intern Brut, doar datorita turismului.


?


Asociatia de Dezvoltare Turistica


Saptamana viitoare va fi inaugurat sediul Asociatiei de Dezvoltare Turistica a judetului, asociatie recent infiintata de Consiliul Judetean. Totodata, vor mai fi inaugurate obiective din care amintim Clopotul de sticla, amplasat langa Arena Liceului Sportiv „Ion Tiriac”, in care va functiona un punct de informare turistica.


?


Poarta Ecaterina, redata circuitului turistic


Marti, 21 noiembrie, a fost inaugurat cel mai frumos parc din Brasov „Poarta Ecaterina” si cladirea veche a Portii Ecaterina, obiective ce vor fi introduse in circuitul turistic. Investitia se ridica la 4 miliarde de lei si au fost reparate doua din cele patru turnuri existente, care s-ar fi prabusit la primul cutremur. Au fost amenajate si reparate interioarele acestei cladiri, urmand sa mai fie inlocuite doar geamurile cu tamplarie termopan.


Mentionam ca in aceasta locatie, pe vremuri, masoneria isi tinea sedintele. In prezent, CJ Brasov urmeaza sa angajeze personal pentru toate obiectivele turistice ce vor fi puse in functiune.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.