Brasovul – primul judet care a finalizat centralizarea voturilor

Brasovul – primul judet care a finalizat centralizarea voturilor

0 438

Circumscriptia Electorala nr 8 Brasov a fost primul birou electoral judetean care a finalizat operatiunea de centralizarea a voturilor, a incheiat procesele verbale si a predat toate documentele la BEC. Procesul electoral s-a desfasurat fara incidente majore la Brasov iar contestatiile depuse de competitorii electorali la BEJ au fost respinse

Circumscriptia Electorala nr 8 Brasov a fost primul birou electoral judetean care a finalizat operatiunea de centralizarea a voturilor, a incheiat procesele verbale si a predat toate documentele la BEC. Procesul electoral s-a desfasurat fara incidente majore la Brasov iar contestatiile depuse de competitorii electorali la BEJ au fost respinse.
Anchetatorii cerceteaza mai multe cazuri petrecute duminica la mai multe sectii de votare din judet. Patru cazuri inregistrate la Predeal Codlea si Sacele sunt in vizorul politistilor dupa ce mai multe persoane ar fi incercat sa fraudeze votul. Incidentele nu sunt insa unele majore spun autoritatile si nu au afectat procesul tablete alegeri2de votare.
Procesul electoral s-a desfasurat fara probleme si in ceea ce priveste functionarea sistemului informatic nou introdus la alegeri. Informatizarea sectiilor de votare a functionat fara probleme iar operatorii de calculatori din sectii si-au facut bine treaba. Astfel, privit cu scepticism la inceput serviciul informatic implementat de STS a fost testat de multe ori inaintea votului asa ca totul a decurs fara probleme.
Potrivit lui Claudiu Petra, purtator de cuvant BEJ Brasov, este primul sistem informatic din Romania care functioneaza bine din prima.
La Biroul Electoral Judetean au fost depuse si cateva contestatii care au vizat renumararea voturilor sau verificarea voturilor nule. Pentru ca nu au fost depuse la sectiile de votare imediat dupa numararea voturilor, BEJ a respins toate contestatiile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.