Brasovul – preferat in defavoarea litoralului Marii Negre

Brasovul – preferat in defavoarea litoralului Marii Negre

0 78

Muntele a batut detasat marea in topul preferintelor turistilor romani si straini care s-au perindat pe meleagurile patriei in aceasta vara.
Pensiunile din zonele montane au fost preferatele romanilor in defavoarea hotelurilor mai mult sau mai putin de lux de pe litoralul Marii Negre. Asadar, judetul Brasov a inregistrat un numar de „vizitatori” mult mai mare decat Statiunea Mamaia, spre exemplu.
Desi se stie faptul ca vara mergem obligatoriu la mare, in acest an de criza, multi au decis sa-si petreaca vacanta sau concediul sub cetina de brad si aerul curat ale muntelui.
Cum de s-a intamplat acest lucru? Raspunsul este simplu si de bun simt: tarife mai mici si servicii incomparabil mai bune.
Micul dejun din partea casei, accesul gratuit la piscina si la sala de fitness, precum si preturi de cazare reduse cu pana la 20% ia-u atras pe turistii veniti in numar mare la pensiunile din zona Bran – Moeciu.
Acestea sunt miscarile prin care managerii unitatilor de cazare de la munte au reusit, dupa un debut de sezon dezamagitor, sa ridice gradul de ocupare la peste 90%.
Un alt avantaj al pensiunilor montane a fost dat de faptul ca romanul, al carui buget de vacanta a fost afectat serios de criza, a renuntat la sejururi in favoarea unui week-end.
De exemplu, cazarea la trei stele in complexul Cheile Gradistei costa 200 de lei (cu mic dejun inclus), in vreme ce la Mamaia, la hotelul Central, tot de trei stele si cu mic dejun inclus, turistul va plati 340 de lei. Ambele hoteluri sunt dotate cu piscina. Diferenta de pret se simte si la patru stele. Astfel, cei care opteaza pentru munte vor plati la hotelul Orizont din Predeal 300 de lei pentru o noapte de cazare, cu mic dejun inclus. Pe litoral, o noapte la Yaki costa 850 de lei, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
„S-a simtit faptul ca proprietarii din judetul Brasov au micsorat tarifele cu pana la 20%, s-au creat noi centre de agrement, iar hotelurile si pensiunile au inceput sa aiba si piscina, lucru care conteaza pentru turistul roman“, spune Mioara Stoian, presedintele de onoare al ANTREC Brasov.
„De remarcat ca si vremea a tinut cu muntele in acest an teribil de calduros“, adauga ea, precizand ca trecut, in zona Bran-Moeciu, au fost in weekendul peste 15.000 de turisti, fata de o medie de 10.000 de persoane inregistrata in alte perioade.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.