Braşovul poate implementa 170 de proiecte până în 2023

Braşovul poate implementa 170 de proiecte până în 2023

1 174

Potenţialul de investiţii al Braşovului în proiecte de dezvoltare în următorii şase ani este de circa 351 milioane de euro. Este concluzia unei evaluări făcute în ultima perioadă de Banca Mondială

Potenţialul de investiţii al Braşovului în proiecte de dezvoltare în următorii şase ani este de circa 351 milioane de euro. Este concluzia unei evaluări făcute în ultima perioadă de Banca Mondială, în baza acordului de asistenţă tehnică semnat cu Municipalitatea, pentru prioritizarea proiectelor de dezvoltare pentru oraş şi zona metropolitană.
Este pentru prima dată când o listă de proiecte ordonată este trecută prin Consiliul Local, iar acest lucru aduce în primul rând predictibilitate pe termen lung şi eficienţă.

Setul de proiecte prioritare a fost întocmit plecând de la o mie de proiecte din Braşov şi zona metropolitană. Acestea au trecut apoi prin filtrele reprezentate de un sondaj în rândul populaţiei din oraş şi zona metropolitană şi un chestionar de prioritizare a domeniilor de intervenţie în cadrul Primăriei. S-a ajuns la o listă de aproximativ 170 de proiecte care ar putea fi implementate până în 2023, spune Marcel Ionescu Heroiu, specialist Dezvoltare Urbană Banca Mondială.
Acordul de colaborare între Primăria Braşov şi Banca Mondială a fost semnat în această primăvară.

Pentru 900.000 euro, Banca Mondială acorda asistenţa tehnică necesară implementării unor proiecte de dezvoltare.

Braşovul este cea de-a treia unitate administrativ teritorială din România, după Constanţa şi sectorul 5 din Bucureşti, cu care Banca Mondială a semnat un astfel de acord. Instituţia financiară este parte a unui proiect-pilot de susţinere a unor oraşe, pentru a deveni cât mai atractive pentru investitori şi pentru cetăţeni.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Fratilor,chiar vreau sa stiu macar vreo 10 proiecte
    din cele 170…Sa stim ce am putea sustine…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.