Cu si mai ales fără politicieni – Braşovul, pe locul patru în...

Cu si mai ales fără politicieni – Braşovul, pe locul patru în industrie şi construcţii

0 105

Conform unui comunicat de presă remis de direcţia judeţeană de statistică, judeţul nostru rămâne lider în Regiunea Centru şi al patrulea pe ţară ca număr de angajaţi, după Municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş.

Numărul de salariaţi a crescut la Braşov cu 35 în noiembrie 2019 faţă de luna precedentă şi cu 3.758 faţă de noiembrie 2018.
Astfel, în judeţ avem 194.022 salariaţi, cu mai bine de 50.000 în plus faţă de judeţul Mureş, care este al doilea la acest capitol din Regiunea Centru.

În ce priveşte câştigul salarial net, Braşovul este tot pe locul 2 în regiune, după Sibiu, aşa cum era şi la ultimele date prezentate. Dacă sibienii au câştigat, în medie, 3.193 lei, angajaţii din judeţul nostru au primit 3.093 lei, cu 230 de lei mai mult decât în urmă cu un an.
Cu aceste cifre, Sibiul se situează puţin peste media naţională de 3.179 lei, în timp ce Braşovul este între primele judeţe sub medie.
Trebuie avut în vedere, însă, că această medie este crescută foarte mult de Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar judeţul nostru se numără, totuşi, printre fruntaşi, prin locul 7 pe care îl ocupă în ce priveşte câştigul salarial mediu net.

Iată pe locuri se situează judeţul nostru la câştigurile salariale: locul al 7-lea după câştigul salarial mediu net pe total economie; locul al 23-lea după câştigul salarial mediu net în agricultură; locul al 4-lea după câştigul salarial mediu net în industrie şi construcţii; locul al 12-lea după câştigul salarial mediu net în servicii şi comerţ.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.