Brasovul, parte din concursul Capitala Verde a Europei

Brasovul, parte din concursul Capitala Verde a Europei

0 58

Titlul de “Capitala verde a Europei” poate fi al orasului Brasov. Brasovul candideaza pentru acest titlu in anul 2014, impreuna cu alte 18 orase Europene.
Dupa ce in anul 2010 Brasovul a fost desemnat “Capitala Verde” a Romaniei acum orasul nostru are posibilitatea de a deveni cel mai verde oras al Europei.
Candidatura depusa in aceasta vara pentru concursul “Capitala verde a Europei” a fost acceptata si Brasovul concureaza alaturi de Paris, Bruxelles sau Viena pentru acest titlu.
Conform adevarul.ro, titlul de “Capitala verde a Europei” este castigat de orasul in care este aratat interesul pentru mediu, in care se folosesc metode ecologice pentru a imbunatati viata locuitorilor.
Castigatorul concursului va trebui sa impresionze prin unsprezece criterii printre care: zonele verzi, calitatea aerului sau managementul deseurilor.
In acest an “Capitala verde a Europei” este orasul Hamburg, in timp ce in 2012 va fi orasul Vitoria-Gasteiz, iar in 2013 orasul Nantes. Orasul castigator al editiei din 2014 va fi anuntat in vara anului 2012 in orasul spaniol Vitoria-Gasteiz.

P.I.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.