Brasovul mai are O SINGURA tabara scolara

Brasovul mai are O SINGURA tabara scolara

0 56

Taberele scolare au ramas doar ca amintire. Din cele opt, cate erau odata in judetul Brasov, mai functioneaza una singura, cea de la Predeal. Celelalte sunt demult lasate sa se prabuseasca.
Pe vremuri, in taberele scolare era forfota mare. Copiii cantau, dansau, se jucau. Acum, stau sa cada, taberele scolare mai exista doar in amintirea fostilor elevi.
Multe au fost revendicate, altele au fost lasate in paragina din lipsa de bani.
„O parte dintre ele au fost notificate si legea nu ne permite sa facem investitii in cele care au fost notificate, iar pentru cealalta parte nu au fost bani de investitii”, a spus Alexandru Savu, director Directia de Sport si Tineret Brasov.
Singura tabara scolara din judetul Brasov este la Predeal. Tariful este de 60 de lei pe zi, pentru cazare si masa.
Capacitatea singurei tabere functionale este de 75 de locuri. De-a lungul timpului, in tabara de la Predeal s-au mai efectuat lucrari de renovare si a fost adus mobilier nou. De altfel, unul dintre angajatii restaurantului unde se serveste masa ne-a relatat ca sambata a fost o serie de 44 de copii.
De la tabara din Timisul de Jos, a afirmat Savu, a fost retrocedata cladirea in care era blocul alimentar, motiv pentru care unitatea nu mai poate functiona, astfel ca spatiile de cazare sunt in paragina, fara geamuri sau ferestre. „Erau adusi elevi pana in urma cu 5-6 ani”, ne-a mentionat paznicul unei proprietati vecine. Intr-o situatie asemanatoare este Tabara Tamina.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.