Brasovul – locul II pe tara la BAC 2015

Brasovul – locul II pe tara la BAC 2015

0 419

Cu o promovabilitatea de 78,74 %, Judetul Brasov este pe locul II pe tara. Procentele mari obtinute, de altfel ,aproape peste tot in tara au trezit si suspiciunea ca subiectele au fost prea usoare. Si elevii, si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun ca intr-adevar, cerintele, au fost facile si nu au pus probleme

Cu o promovabilitatea de 78,74 %, Judetul Brasov este pe locul II pe tara. Procentele mari obtinute, de altfel ,aproape peste tot in tara au trezit si suspiciunea ca subiectele au fost prea usoare. Si elevii, si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun ca intr-adevar, cerintele, au fost facile si nu au pus probleme. In judet, cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii de la Colegiile Saguna, Emil Racovita si Mesota, iar cele mai slabe s-au inregistrat la Colegiul „Aurel Vijoli” din Fagaras.

Absolventii de clasa a XII-a au stat astazi cu sufletul la gura pana au aflat rezultatele de la bac. Notele au aratat ca si-au facut griji degeaba. La Brasov, au absentat 120 de elevi iar 732 nu au promovat examenul maturitatii, obtinut mai usor ca altadata.

Pe tara, procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 66,41 %, cu sapte puncte procentuale mai mult fata de 2014. Judetul Brasov s-a clasat pe locul doi la nivel national, cu o rata de 78,74%. Anul trecut, inainte de contestatii, s-a inregistrat un procent de 68, 22 %. Atat elevii, cat si reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca intr-adevar, cerintele au fost facile, fapt care a trezit suspiciunea ca subiectele au fost formulate prea simplist, tocmai ca sa se obtina medii mari.BAC 2015 SCP

In judetul Brasov, din cei 3.573 de inscrisi din toate promotiile, 3.452 de elevi au sustinut examenul maturitatii. 732 dintre ei nu au reusit sa obtina nota minima de promovare. Cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii de la Saguna, Emil Racovita si Mesota, iar cele mai slabe au fost inregistrate la Colegiul „Aurel Vijoli” din Fagaras, unde promovabilitatea a fost de doar 18 procente. Un singur elev din judet a obtinut 10 curat la toate probele in timp ce majoritatea candidatilor au obtinut medii peste 8.

Elevii cu rezultate bune se pot gandi cu optimist la continuarea studiilor.

Absolventii de clasa a XII-a nemultumiti de punctajul primit au putut depune ieri contestatii Rezultatele finale vor fi afisate in data de 10 iulie.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.