Brașovul intră sub ,,Atenționare Meteorologică – Cod Galben”

Brașovul intră sub ,,Atenționare Meteorologică – Cod Galben”

0 115

Interval de valabilitate: 27 aprilie, ora 15 – 28 aprilie, ora 04. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

Interval de valabilitate: 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 18, Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

 În  intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu carater torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină.  Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

   În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.

Interval de valabilitate: 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 18

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

     În  intervalul menționat, în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu carater torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină.  Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

      Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza și seara zilei de sâmbătă (27 aprilie) în jumătatea vestică a Transilvaniei și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) și duminică (28 aprilie), local în întreaga regiune, cu precădere însă la deal și la munte.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.