Braşovul, încă un pas pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020

Braşovul, încă un pas pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020

0 639
Oficialităţi guvernamentale din România, în frunte cu premierul Victor Ponta şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, au participat la o videoconferinţă, organizată la Braşov, de Comitetul Internaţional Olimpic. Este vorba despre o nouă etapă  în organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020, ediţia de iarnă.
Pentru a fi desemnat oraş-gazdă, în vara acestui an, la Kuala Lumpur, Braşovul este în competiţie cu oraşul elveţiană Laussane. Oficialităţile au prezentat candidatura Braşovului, iar Comitetul Internaţional Olimpic  a solicitat Guvernului României „garanţii financiare” în limită totală de 17,2 milioane de dolari, pe care Executivul de la Bucureşti s-a angajat să le ofere.
,,Organizarea FOTE a fost obţinută de un alt Guvern, iar noi l amsprijinit.Organizarea unei asemenea competiţii, precum Jocurile Olimpice de Tineret din 2020, este un angajament al României şi sunt convins că orice premier şi orice primar va fi, se va implica. În acest caz este vorba de România, nu de o persoană”, a precizat premierul.
La rândul său, ministrul Gabriela Szabo care a subliniat dorinţa organizării acestei competiţii. „Este un lucru extraordinar, pentru că ne dorim să organizaăm din nou o competiţie de talie mondială. Un punct important în strategia ministerului este să atragem cât mai multe competiţii internaţionale, iar astfel ne focusăm şi pe partea de infrastructură sportivă”.
Pentru a face faţă cerinţelor unei asemenea competiţii, Braşovul va trebui să se ocupe, în continuare de infrastructură. Astfel, mai trebuie construiteo pistă pentru acrobaţii cu snowboard-ul, o pistă pentru patinaj viteză şi una pentru competiţia de bob.
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.