Brasovul, in topul oraselor turistice sigure

Brasovul, in topul oraselor turistice sigure

0 643
Brasovul este pe cale sa primeasca eticheta de oras sigur pentru turisti. Doar 7 orase europene vor putea obtine acest titlu anul viitor, cand se va incheia proiectul „Siguranta in turism – pentru un mediu sigur in orasele turistice”. Roma, Barcelona si Munchen se numara printre orasele care, alaturi de Brasov, pot obtine eticheta de oras sigur in 2015.
Urbele Alba si Roma din Italia, Saint-Denis din Franta, Barcelona din Spania, Munchen din Germania si Sosnowiec din Polonia sunt cele 6 orase implicate, alaturi de Brasov, in proiectul derulat de Forumul European pentru Securitate Urbana. 470.000 de euro, din care 90% vin de la Uniunea Europeana si 4.000 de euro de la Municipiul Brasov sunt banii destinati derularii proiectului pana anul viitor.
„Brasovul se numara printre cele 250 de orase care s-au aratat interesate de acest proiect si este unul din cele 7 alese de noi. Sunt sigur ca Brasovul va parcurge cu succes toti pasii pentru a primi ttlul de oras sigur pentru turisti” spune Alberto Dotta, manager de proiect EFUS.
In proiect, pe langa municipalitate, au fost implicate si alte institutii din oras. Astfel, Universitatea Transilvania a realizat un studiu cu 6 tipuri de cercetari, printre care si un sondaj de opinie din care rezulta problemele cu care se confrunta turistii care vin la Brasov, din punctul de vedere al sigurantei. Astfel, turistii au reclamat lipsa punctelor de informare turistica, transportul in comun, promovarea insuficienta a obiectivelor, insuficienta locurilor de parcare, necunoasterea unei limbi de circulatie internationala de catre unii angajati sau cersetoria. Unele dintre acestea au fost remediate, iar la altele municipalitatea inca face eforturi.
Daca Brasovul a fost declarat pana acum cel mai frumos oras din Romania, dar si cel mai sigur pentru turisti, odata cu implementarea proiectului orasul nostru ar putea intra in topul destinatiilor turistice urbane din Europa. Aceasta se va intampla anul viitor, cand Brasovul va primi eticheta de oras sigur pentru turism, statut care ii va asigura o promovare ca destinatie turistica prin intermediul site-ului EFUS.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.